Sedasyon (hafif uyku hali) ve Genel Anestezi (tam uyku hali) ile diş tedavileri
Lokal Anestezi ile yapılması zor olan veya mümkün olmayan durumlar
-Mental Retarde (zihinsel engelli) hastalar
-İleri derecede dental fobi (diş hekimi korkusu) bulunan hastalar
-İleri seviye cerrahi müdahale gerektiren hastalar
-Tek seferde birçok dişe tedavi uygulanılması planlanan hastalar
-Tedavi süresinin çok uzayacağı ve lokal anestezinin uyuşukluk süresinin yetmeyeeği durumlar
-Hekimle uyum sağlayamayan çocuk hastalar
Sedasyon nedir?
Hastaya uygulanacak diş tedavileri belirlendikten sonra hastaya ağız veya damar yoluyla özel medikasyonlar uygulanır. Hafif uyku hali sağlandıktan sonra hastanın planlanan tedavileri gerçekleştirilir. Sedasyon altında iken hasta tüm hayati fonksiyonlarını (nefes alıp verme, yutkunma vs) kendi başına devam ettirebilir. Hasta sesli uyaranlara cevap vererek, hekimin direktiflerini yerine getirebilir. Tedavi sırasında lokal anestezi ile uyuşukluk sağlanır ve işlem sonrasında retrograd amnezi denilen tablo sayesinde hasta, tedavi süresince yaşadığı ağrı ve stresi unutur. Bu sayede dental fobi dediğimiz diş hekimi korkusunun önüne geçilmiş olur.
Genel Anestezi nedir?
Daha uzun sürmesi planlanan diş tedavilerinde veya genel anestezi gerektirecek kadar büyük cerrahi işlemlerde genel anestezi tercih edilir. Hastane ortamında, anestezi ve reanimasyon uzmanı gözetiminde sağlanan bu tam uyku halinde, hasta nefes alıp verme gibi hayati fonksiyonları cihazlar yardımıyla gerçekleştirir.
Hekime daha uzun ve daha konforlu çalışma imkanı sağladığı için, özellikle uzun ve komplikasyonlu tedavi süreçlerinde tercih edilen anestezi halidir.
Uzman klinik olarak bölgemizin en önemli hastanelerinden ÖZEL PALMİYE HASTANESİ ile yaptığımız protokol gereği tüm genel anestezi ve sedasyon işlemlerini güvenle gerçekleştiriyoruz.